NUŽAN NOGOSTUP Riješena polovina cjelokupnog projekta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DEŽANOVAC – Završena je i treća faza izgradnje nogostupa kroz Dežanovac. Podsjetimo, prva i druga faza, za koje su ugovori potpisani prošle zime, završene su već ranije, a ovom sada fazom, trećom – riješena je polovica cjelokupnog projekta izgradnje pješačke staze kroz glavno općinsko naselje. Budući da je riječ o veoma dugoj dionici, bilo je logično podijeliti ju u faze.
– Treća faza radova je završila te je sada potpisana ona četvrta. Svaka faza nogostupa dugačka je oko kilometar i zato se sve mora raditi u šest faza. Vrijednost radova je oko 520 tisuća kuna za treću fazu, prva je bila oko 300 tisuća dok druga faza iznosi oko 400 tisuća kuna – otkriva pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela u Općini Dežanovac, Ljubica Saratlija.
Prilikom izvođenja druge faze radova, asfaltiran je dio od škole do pekare kako bi djeca imala spojen prilaz. Inače, ove godine planira se još i izgradnja četvrte faze nogostupa za koju je potpisan i ugovor, no sve će ovisiti o vremenskim prilikama dok će u idućoj godini svakako biti završene i preostale dvije faze, napominje Saratlija i ističe koliko je ovaj projekt važan Dežanovčanima.
– Što se tiče samog nogostupa, on je zapravo neophodan i nužan zato što je Dežanovac središnje Općine i tu se nalaze škola, pošta, doktorica, različita osiguranja. Cijeli život u općini Dežanovac zapravo se odvija u njezinom središtu – naglasila je Saratlija.
Ovim će se projektom, naglasila je Saratlija, smanjiti opasnost kojoj su djeca svakodnevno bila izložena, ali će se i podići kvaliteta života svih ljudi u ovome kraju.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!