NIŠTA OD ZAMJENSKOG ADVENTA Kućice do 21. prosinca ostaju zatvorene

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Epidemiološke mjere su blagdanski ugođaj otpuhale i u Bjelovaru. Nakon što je kao i u ostatku zemlje otpao Advent, Nacionalni stožer je crveno svjetlo dao i za zamjensko rješenje – tržnicu na otvorenom. Bjelovar je htio na korzu bez ugostiteljske ponude i kulturno-zabavnog programa organizirati prodaju proizvoda lokalnih OPG-ovaca. No, ta im ideja nije dobila odobrenje, a razočaranje zbog toga ne krije zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić.
– Osobno o tome mogu misliti što želim, ali nije mi jasno kako trgovac u blizini može raditi, a kućice na otvorenom ne mogu. No, takve su mjere i mi ćemo ih poštivati. Pričekat ćemo do 21. prosinca kada prestaju uz nadu da će dalje sve biti normalno – kaže Brajdić.

Kućice, makar prazne, ostaju uz nadu da će nekoliko dana do Božića lokalni poljoprivrednici ipak smjeti prodavati svoj sir, med, vino i ostale proizvode.
– Ne bi sada htjeli izmještati kućice jer ako se dogodi da poslije 21. prosinca dozvole prodaju, tko će ih opet vraćati na mjesto. Bolje da imamo barem malo adventskog ugođaja nego nimalo – rekao je Brajdić.
Sada Bjelovarčani mogu barem uživati u božićnoj dekoraciji, a proizvode bjelovarskih proizvođača naručivati online.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!