PROJEKT InGOV Za veću i bolju pristupačnost uslugama Grada

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Grad Bjelovar može se pohvaliti još jednim odobrenim projektom – “inGOV”. Djelo je to tehnološkog parka Bjelovar koji je projekt prijavio prije šest mjeseci na europski program Horizon 2020. Projekt je vezan uz digitalizaciju javne uprave te pružanje kvalitetnijeg servisa građanima.
– Na natječaju je sudjelovalo 12 zemalja, od Malte, Luksemburga, Austrije, Makedonije, a naravno tu je bio i Grad Bjelovar kao partner. Projekt je vezan uz korištenje novih modernih tehnologija kako bi se mogla olakšati komunikacija od strane Gradske uprave svih tih zemalja prema njihovim građanima. Želimo u narednim godinama osmisliti cijeli set alata kako bismo svi mogli jednostavnije, brže i kvalitetnije komunicirati sa svojim građanima. Grad Bjelovar istaknuo je svoju digitalizaciju nadopunjavajući ju s umjetnom inteligencijom – rekao je gradonačelnik Dario Hrebak.
Cilj projekta je pomoći ljudima koji nisu vješti s računalnim tehnologijama te im omogućiti veću i bolju pristupačnost uslugama Grada.
– Današnja istraživanje ne pokazuje realnu sliku jer kriva je pretpostavka da se svi služe svim web alatima i u svakom trenutku mogu doći do informacija. S obzirom na to da situacija u praksi nije takva, kroz projekt koji će trajati 36 mjeseci, napravit će se transfer znanja i ispilotirati sustavi i programi koji će osigurati osobama bilo koje razine informatičke pismenosti da budu u toku s radom Gradske uprave – istaknula je direktorica Tehnološkog parka Bjelovar Ivana Jurković Pišćević.
Ukupna vrijednost projekta je 3 milijuna i 287 tisuća eura od čega će Grad Bjelovar dobiti 128 tisuća i 750 eura. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!