ČAZMA NATURA Pred realizacijom i kruna projekta – biološki bazen!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Usprkos lošoj epidemiološkoj situaciji, radovi na projektu Čazma Natura, vrijednom 26 milijuna kuna, napreduju svojim tijekom. Sportski park uz poučno tematsku stazu je završen te su svi građani željni adrenalina dobili dva poligona za vožnju biciklom – zemljani i drveni. Upotreba poligona je na vlastitu odgovornost. Završeni su radovi i na uređenju Arboretum, odnosno okoliša oko osnovne škole. Uređena je staza do škole s interpretacijskim tunelom gdje prolaznici mogu dobiti informacije o autohtonom bilju. Zasađeno je nekoliko stotina biljaka na cijeloj površini te uređena mjesta za odmor odnosno postavljene su drvene sjedalice.

Radovi na uređenju Interpretacijskog centra Zelena tržnica polako se privode kraju te će središte grada biti uređeno drvenim kaskadama, vodenim motivom te igralima za djecu. Paviljon, kao centralni dio prostora, bit će namijenjen turističkoj zajednici te svima koji su zainteresirani izlagati svoje proizvode s motivima Grada Čazme. Uređenje interpretacijskog centra Vustje poprima svoje završne oblike te se očekuje završetak radova sredinom prosinca. Uređena je staza među krošnjama s odmorištima koja imitiraju gnijezda rode. Prostor je zamišljen kao mjesto okupljanja i druženja za obitelji.

U tijeku su i radovi na uređenju lokaliteta Medjame gdje će se urediti drvena staza s mostićima koji prelaze preko vode, promatračnice i odmorišta. Uskoro pak kreću radovi na uređenju poučno tematske staze Dolina Česme u dužini od 12,5 km.

Najveći dio projekta i dugoočekivani bazen primio je i posljednje odobrenje za provedbu – nakon uređenja zemljišta i izmjene Pravilnika o bazenima, ishođena je građevinska dozvola. Sljedeći koraci su savjetovanje s gospodarskim subjektima te odabir najpovoljnijeg ponuđača kroz javnu nabavu.

Projekt Čazma Natura osmislio je Grad Čazma te ga aplicirao na natječaj Promicanje održivog razvoja prirodne baštine, a vrijedan je 26 milijuna kuna. Provodi se u partnerstvu s Javnom ustanovom za zaštitu prirode Bjelovarsko-bilogorske županije, Turističkom zajednicom Grada Čazme, udrugama civilnog društva te Osnovnom školom Čazma, koji će zajedUsprkos lošoj epidemiološkoj situaciji, radovi na projektu Čazma Natura napreduju svojim tijekom


PODIJELI S PRIJATELJIMA!