HERCEGOVČANSKI UMIROVLJENICI S nestrpljenjem čekaju useljenje u novi prostor

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HERCEGOVAC – Članovi Udruge umirovljenika Hercegovac aktivni su tijekom cijele godine pa će im tako novi prostor koji Općina za njih prenamjenjuje vrlo dobro doći. Udruga broji do 110 članova, a bave se sportskim aktivnostima poput kuglanja, šaha ili kartanja ili pak idu na izlete. Aktivnosti su to koje im dozvoljava njihova starost, kaže predsjednik Udruge Stevo Maksimović.
– Sastajemo se srijedom, a to naše druženje potraje otprilike četiri do pet sati, dok se lijepo ispričamo i dogovorimo za sljedeće aktivnosti. Za sada redovno sudjelujemo u svim aktivnostima koje organizira sama Općina, ali i Matica umirovljenika BBŽ – rekao je Maksimović.

No, mnogim aktivnostima epidemija je stala na put.
– Sve nam je pokvarila ova epidemija tako da masu programa koje smo planirali nismo mogli realizirati – kaže Maksimović.
Uz Općinu, Udrugu financira i Bjelovarsko-bilogorska županija.
– Dobivena sredstva za ovu godinu bit će namijenjena za opremanje novog prostora koji Općina preuređuje za nas. Trenutno prikupljamo ponude jer, iako imamo dio namještaja, on nije dovoljan. Za sada smo prikupili nekoliko ponuda, ovih dana ćemo ići u realizaciju i nadam se da ćemo sve nabaviti do otvorenja našeg novog prostora – kaže Maksimović.
Udruga umirovljenika novouređeni prostor moći će koristiti vrlo brzo jer izvođenje radova na više je od 50 posto, a završetak se očekuje krajem siječnja. Iako im nedostaju aktivnosti i druženja s drugim Udrugama, svi su svjesni da je zdravlje ipak na prvom mjestu. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!