KONAČNO Mještani prigradskog naselja dočekali obnovu ceste

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Dio ceste u bjelovarskom prigradskom naselju Patkovac presvučen je novim slojem asfalta. Točnije, radi se o dionici ceste prema Dautanu čija je dotrajalost zahtijevala obnovu. Ta obnova puno znači svim mještanima koji onuda svakodnevno prolaze, ali i tvrtkama zbog kojih je opterećenje prometnice bilo još i veće.

– Još u proljeće smo trebali asfaltirati cestu, no zbog koronavirusa i ugroženosti gradskog proračuna morali smo ravnomjerno rasporediti radove tijekom cijele godine. Došli smo u 12. mjesec kada se nakupilo malo više sredstava i drago mi je da smo uspjeli ispuniti dano obećanje. Mještani Patkovca zaista su bili strpljivi. Napravljeno je 1300 metara novog asfalta, a potrošeno je 800 tisuća kuna. Vjerujem da nikada nije kasno za dobre stvari pa tako ni za obnovu ove ceste – kaže bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.
Predsjednik Mjesnog odbora Patkovac Josip Galović kaže kako je svjestan da je za vrijeme pandemije priljev novca u gradsku blagajnu smanjen, ali isto tako priznaje da se na cestu dugo čekalo.

– Naše selo je specifično jer ima dosta proizvodnje, a u tvrtkama radi i do stotinjak ljudi. Isto tako, ljudi se bave poljoprivredom, a na prometnici se mogu vidjeti i autobusi i kamioni. No, konačno je cesta napravljena. Na godinu ćemo probati izrealizirati još neke stvari, ako će se naravno moći, a vjerujem da hoće – napominje Galović.
Ono što Galović želi da Patkovac još dobije je energetska obnova društvenog doma, proširenje dječjeg igrališta te obnova druge strane, sada obnovljene, ceste. Sve to, kaže Galović, uvelike će poboljšati život svim mještanima Patkovca. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!