OD DANAS Testiranje s uputnicom i u Križevcima i Đurđevcu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ĐURĐEVAC/KRIŽEVCI – S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju i povećani broja testiranja u COVID-19 ambulanti u Koprivnici, od danas se uvode dodatne lokacije za izuzimanje uzoraka u Križevcima i Đurđevcu. Ispostave COVID-19 ambulante u kojima će provoditi  izuzimanje uzoraka će biti smještene u stambenim kontejnerima koji su ranije postavljeni u sklopu Domova zdravlja u ta dva grada.

Izuzimanje uzoraka provodit će se radnim danom od 08 do 09 sati, dok će se subotom uzorkovanje provoditi samo u COVID-19 ambulanti u Koprivnici.  Važno je napomenuti da se uzorkovanje provodi isključivo uz uputnicu koju pacijentima koji su prošli primarnu fazu trijaže izdaju liječnici obiteljske medicine, odnosno na izuzimanje brisa nije moguće doći samoinicijativno na vlastiti zahtjev bez važeće liječničke uputnice.

Testiranje na osobni zahtjev i uz plaćanje troškova postupka moguće je samo u Zavodu za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije  za što nije potrebna liječnička uputnica. Za sve dodatne informacije potrebno se obratiti županijskom Zavodu.

-Ovim putem molimo građane za razumijevanje i strpljenje te apeliramo  da poštuju termine koje određuju liječnici obiteljske medicine kako bi se izbjeglo okupljanje većeg broja ljudi ispred domova zdravlja te time preveniralo potencijalno širenje zaraze koronavirusom. Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije u suradnji s Domom zdravlja Koprivničko-križevačke županije osigurao je i pripremio sve materijalne i kadrovske uvjete za izuzimanje uzoraka što će omogućiti veću dostupnosti zdravstvene usluge, smanjenje migracije i prijenosa koronavirusa potencijalnih nositelja na ostatak populacije te rasterećenje zdravstvenog sustava i COVID-19 ambulante u Koprivnici.  Stoga još jednom apeliramo na  naše sugrađane da se do primitka rezultata testiranja pridržavaju svih epidemioloških mjera i preporuka, odnosno da ostanu kod kuće i izbjegavaju bliske kontakte, odlazak na posao, druženja ili okupljanja, bez obzira imaju li simptome ili ne – poručuju iz Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!