PREKO 90 POSTO ZARAŽENIH Hitno zatraženo osam medicinskih sestara za daruvarski Dom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR/DARUVAR – Danas je održana hitna sjednica Stožera civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije na temu trenutne situacije u Domu za starije i nemoćne Ljudevite pl. Janković u Daruvaru u kojem je u proteklih nekoliko dana 53 korisnika i zaposlenika Doma zaraženo koronavirusom.

Temeljem izvješća nadležnog liječnika ovoga trenutka nema potrebe za hospitalizacijom korisnika i zaposlenika Doma zaraženih koronavirusom, no ukoliko bude potrebe, bit će premješteni na liječenje u Opću bolnicu Bjelovar koja je, opremljena potrebnom opremom i smještajnim kapacitetima, spremna u određenom trenutku reagirati i pružiti zdravstvenu zaštitu i liječenje.

Također, Stožer civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije hitno je zatražio od Ministarstva zdravstva osam medicinskih sestara koje bi oboljelim korisnicima Doma pružale potrebnu njegu i skrb, a temeljem činjenice da su sve njegovateljice u daruvarskom Domu za starije i nemoćne osobe zaražene koronavirusom.

Treba istaknuti kako je županijski Stožer, nakon što se zaraza koronavirusom pojavila u daruvarskom Domu za starije i nemoćne osobe, odmah reagirao na način da je poslao traženu zaštitnu opremu u Dom.

Napomenimo i to kako je temeljem zahtjeva Stožera civilne zaštite BBŽ i Stožera civilne zaštite Grada Daruvara, od Nacionalnog stožera civilne zaštite i Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, zatražen žuran i izvanredan nadzor vezan uz provođenje epidemioloških mjera u daruvarskom Domu za starije i nemoćne osobe u kojem je zaražena velika većina korisnika Doma, kao i sve osoblje koje pruža skrb korisnicima, njih preko 90 posto.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!