VJERNI TRADICIJI Sveti Nikola i ove godine daruje u V. Pisanici

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKA PISANICA – Jeste li već očistili svoje čizmice? U slučaju da niste, brže bolje se bacite na posao jer Sveti Nikola samo što nije krenuo dijeliti darove. Puno je država, gradova i općina koje mora obići pa je zato Sveti Nikola napravio i plan puta. Na tom putu svratit će i do općine Velika Pisanica.
– Nažalost ove godine je nemoguće organizirati priredbu podjele darova djeci. Mi smo stoga ove godine odlučili darove podijeliti na nešto drugačiji način. Naime, osobno ću ja biti Sveti Nikola, a sa mnom će u povorci ići i moji pomoćnici i prateće službe. Ići ćemo kroz naselje i darivati djecu – rekao je načelnik Fredi Pali.
Načelnik ili bolje rečeno Sveti Nikola kaže da će se sve odvijati u skladu s epidemiološkim mjerama, a darova neće nedostajati.
– Za djecu iz cijele općine imamo pripremljeno oko 200 darova, no u rezervi ima i još više. Daruju se djeca do petog razreda osnovne škole. Pozivam sve jer u nedjelju, 6. prosinca, u 10 sati, kreće povorka – ističe načelnik.
A povorka redom ide kroz naselja – Babinac, Ribnjačka, Bedenička, Bačkovica, Čađavac, Nova Pisanica, Polum i Velika Pisanica. Sva općinska djeca neka od 10 sati spremno čekaju jer tko zna kakva iznenađenja Sveti Nikola krije u svojoj vreći. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!