NOVI SLUČAJEVI Stiglo 188 pozitivnih nalaza, 131 osoba ozdravila

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije u posljednja 24 sata potvrđeno je 188 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je tamošnji Stožer. Na području županije trenutno je aktivno 1027 slučajeva, ozdravila je 131 osoba, a na bolničkom liječenju nalazi se 85 osoba, od kojih je 12 na respiratoru. U OB Koprivnica preminule su dvije osobe s pozitivitetom na koronavirus (1942. i 1957. godište) koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge dijagnoze.

Iz Stožera podsjećaju kako je započelo izuzimanje uzoraka sa sumnjom na SARS – CoV-2 virus u Križevcima i Đurđevcu. Uzorkovanje provode zdravstveni timovi županijskog Doma zdravlja i Zavoda za hitnu medicinu radnim danom od ponedjeljka do petka u terminu od 8 do 9 sati, dok se subotom uzorkovanje provodi samo u COVID-19 ambulanti u Koprivnici.

Važno je napomenuti da se uzorkovanje provodi isključivo uz uputnicu koju pacijentima koji su prošli primarnu fazu trijaže izdaju liječnici obiteljske medicine, odnosno na izuzimanje brisa nije moguće doći samoinicijativno na vlastiti zahtjev bez važeće liječničke uputnice.

Testiranje na osobni zahtjev i uz plaćanje troškova postupka moguće je samo u Zavodu za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije  za što nije potrebna liječnička uputnica.

S obzirom na povećani broj oboljelih osoba i na intenzivnu lokalnu transmisiju koja je prisutna na području cijele županije, Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se smanjio intenzitet i dinamika u širenju SARS – CoV-2 virusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana te izbjeći preopterećenje zdravstvenog sustava.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!