SPORA PRAVDA Nakon 16 godina dočekao presudu za odštetu u nesreći koja ga je učinila invalidom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Više od 16 godina nakon teške prometne nesreće zbog koje je postao invalid, Bjelovarčanin R.W. dočekao je kakvu-takvu sudsku zadovoljštinu. Općinski sud u Bjelovaru ovih je dana dobio presudu prema kojoj mu je osiguravajuća kuća Eurooherc dužna isplatiti 388 tisuća kuna sa zateznim kamatama.

Kobna nesreća dogodila se 5. rujna 2004. oko 20 sati u Bjelovaru, na raskrižju ulica A. Hebranga i V. Paljetka kada je vozač osobnog automobila Opel Kadet D.J., dolaskom do raskrižja skrenuo u lijevo, a da nije propustio moped R.W. koji je stizao iz suprotnog te mu oduzeo prednost te ga udario. Nakon zazivanja nesreće D.J. je pobjegao. Vozač mopeda R.W. u nesreći zadobio teške i po život opasne ozljede u vidu potresa i nagnječenja mozga, prijeloma baze lubanje, obostrani prijelom sljepoočnih kostiju, traumatsko krvarenje, posttraumatski dijabetes, oštećenje sluha. Životne aktivnosti umanjene su mu za 90 posto, a morat će se liječiti do kraja života.

Iako je D.J. proglašen krivim za izazivanje nesreće i bijeg s nesreće još 2005 godine, njegovoj osiguravajućoj kući tek je ovih dana sud naredio da R.W. isplati spomenutu odštetu, kao i sudske troškove u visini od oko 100 tisuća kuna. Riječ je o nepravomoćnoj presudi protiv koje se stranke mogu žaliti.

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!