MINI LABORATORIJ Općinska Udruga sada može analizirati vina

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKO TROJSTVO – Vinari s područja Općine Veliko Trojstvo, ali i iz drugih krajeva, zadovoljno mogu trljati ruke. Naime, dobra vijest stiže iz tamošnje Udruge vinogradara, vinara i voćara Trojstvo.
– Jedna od velikih novosti je da smo uz pomoć Općine Veliko Trojstvo uspjeli kupiti jedan mini laboratorij za analizu vina. Mi možemo analizirati sumpor, slobodni sumpor, ukupni sumpor, kiseline vina i pH vina – rekla je predsjednica Udruge Senka Jandrašinčec.
Foto: Udruga vinara Veliko Trojstvo
Mogu mjeriti i ostatke šećera, napomenula je Jandrašinčec i dodala kako se javiti za analiziranje kakvoće vina mogu svi članovi Udruge, ali i drugi koji to nisu. Laboratorij za ispitivanje kakvoće vina u Velikom Trojstvu, uz već postojeći u Daruvaru, jedini je u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji, ali i šire, istaknula je predsjednica i dodala kako je riječ o brzom i preciznom analiziranju. Cijena će pak, napominje, biti simbolična.
– Morala bi biti neka minimalna cijena jer mi često kupujemo reagense. Do 50 kuna, u vrh glave – ističe Jandrašinčec.
Inače, ovaj mini laboratorij koštao je osam tisuća kuna, a Udruga ga je kupila uz pomoć Općine Veliko Trojstvo. Valja napomenuti kako Udruga broji 54 člana, a uobičajene aktivnosti koje su ove godine izostale – zamijenili su ulaganjem u poboljšanje usluga, gdje pripada i kupovina mini laboratorija. (M.Čapo)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!