NOVE POTPORE Umirovljeničke Udruge ostvarile vrijedne iznose

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKO TROJSTVO/ČAZMA/ŠTEFANJE – Na red za potporu Bjelovarsko-bilogorske županije ovih su dana došle Matice umirovljenika Općine Veliko Trojstvo i Grada Čazme te Udruga umirovljenika Općine Štefanje. Novčane potpore vežu se uz ovogodišnji raspisani Javni poziv za projekte umirovljeničkih udruga gdje je Velikotrojačka Matica umirovljenika ostvarila iznos od 19 i pol tisuća kuna za svoj projekt „Za kvalitetniji život umirovljenika“.

– Sredstva su planirana za poboljšanje statusa naših umirovljenika koji su u jako teškoj situacije, posebno sada u vrijeme korone. Planirali smo i razno razne izlete, no korona nas je u svemu tome spriječila. Taj dio je trenutno u mirovanju pa ćemo se posvetiti drugim stvarima. Imamo oko 360 članova. Neki su aktivni više, neki manji, ovisno o njihovim mogućnostima. Sa Županijom imamo odličnu suradnju – rekao je Andrija Antolović, predsjednik Matice umirovljenika Općine Veliko Trojstvo.
Zadovoljan suradnjom sa Županijom je i načelnik Velikog Trojstva Ivan Kovačić.

– Sa Županijom smo stalno u suradnji i ova godina je bila jako dobra zbog više projekata koji su se proveli na području Velikog Trojstva. Uz potporu umirovljenicima, tu su još i škola, vrtić, ceste. Mislim da ćemo se do kraja godine sresti još barem jednom – kaže načelnik.
S druge strane, Udruga umirovljenika Općine Štefanje prijavila je projekt „Kvalitetniji život umirovljenika“ za koji će Županija izdvojiti sredstva u iznosu od 19 i pol tisuća kuna dok je Matica umirovljenika Čazma kroz županijski javni poziv ostvarila iznos od 40 tisuća kuna za program „Organiziranje i poboljšanje uvjeta života umirovljenika s područja grada Čazme“.
– Dobiveni novac utrošit će se za poboljšanje našeg doma, ali i za naše starije i bolesne. Bez obzira na koronu, umirovljenicima koji ne mogu doći do nas, odnijet ćemo skromne poklone pridržavajući se pritom svih mjera – rekla je predsjednica Matice umirovljenika Čazma Ivanka Bukovac.
Neovisno o koronakrizi, županijska sredstva za umirovljenike nisu se smanjila.
Imamo gotovo jednu petinu sugrađana koji su stariji od 65 godina. To je veliki broj i nama predstavlja obavezu da na njih mislimo i o njima brinemo. Prvenstveno, financiramo udruge koje okupljaju umirovljenike, kao što provodimo i brojne projekte koji su usmjereni upravo na stariju populaciju. Sredstva koja odobravamo mogu se iskoristiti na razne načine, primjerice za informatizaciju, edukaciju, zdravstvenu skrb, razne aktivnosti društvenog i socijalnog tipa. S obzirom na situaciju, Županija će dopustiti prenamjenu sredstava, ukoliko za to bude potrebe – zaključuje župan Damir Bajs. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!