POTVRĐENO JE Izgradnja brze ceste moguća već početkom ljeta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U elektronskom oglasniku javne nabave započeo je postupak javne nabave, odnosno natječajne procedure za odabir izvođača radova na završnih 12 kilometara brze ceste prema Bjelovaru. Vijest je to koju je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak iznio na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare.

-Ja sam i najavio kako će, nakon izglasavanja proračuna za 2021. godinu, vrlo brzo uslijediti i natječaj za brzu cestu. Takve smo informacije dobili od Hrvatskih cesta. Ono što i dalje mogu potvrditi jest da sam koalicijskim dogovorom između HDZ-a i HSLS-a inzistirao da na pregovarački stol dođu dvije komponente – jedna je transparentnost, a ovaj će se tjedan u Saboru raspraviti novi Zakon o lokalnoj samoupravi, dok je druga tema za pregovaračkim stolom bila upravo završnica tih 12 kilometara brze ceste prema Bjelovaru, pohvalio se gradonačelnik dodavši kako će obje te stvari biti ispunjene.
Iako je puno ljudi još nedavno iskazivalo nevjericu, a neki su odmahivali rukom kao da od toga neće biti ništa, Hrebak je danas ponovio kako jako dobro zna da Bjelovarčani čekaju tu brzu cestu 20 godina te je krajnje vrijeme da se obećano i isporuči.
-Bjelovarčani su u posljednjih 20 godina jako puno poreza uplatili u državnu blagajnu, a jako malo toga je došlo kod nas. Ovo je snažna poruka da Bjelovar nije nebitan na političkoj karti Hrvatske, da imamo isto tako svoje adute i da smo uspjeli urazumiti politiku na nacionalnoj razini da ovaj kraj ne smije biti zaboravljen i da ono što smo obećali u izbornoj kampanji – moramo isporučiti. Nadam se da ćemo sljedeće godine možda već u proljeće imati izvođača radova, jako je nezahvalno prognozirati kada će cjelokupna procedura biti završena jer je uobičajeno da ona traje oko četiri do pet mjeseci. Ono što je sigurno da ćemo sljedeće godine imati izvođača radova i da ćemo vjerojatno početkom ljeta započeti radove. Time ćemo biti bliže onom našem 20-godišnjem snu, a to je da Bjelovar povežemo s tih 12 kilometara ceste i da nam Zagreb bude puno bliže nego što je to sada – optimističan je Hrebak koji je s javnošću podijelio informaciju kako se nada da će već idućeg tjedna sazvati novu konferenciju za medije na kojoj će podijeliti vijest da je Bjelovaru poklonjena državna zemlja za Gospodarsku zonu Korenovo – najveću u Bjelovaru. Hrebak se nada da će njezinom realizacijom u Bjelovaru biti zaposleno nekoliko tisuća ljudi. Uvjeren je da će mnogi poduzetnici, upravo kada saznaju za brzu cestu, “baciti oko” na zonu u Korenovu. Naposljetku je bjelovarski gradonačelnik zaključio kako će se ovim postignućima Bjelovar itekako u narednom periodu gospodarski uzdizati.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!