ŠKOLSKI MEDNI DAN Podijelili im med i učili ih o važnosti zdrave prehrane

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKA PISANICA – Jedna od zdravih namirnica koja bi trebala biti dio našeg svakodnevnog menija je med, pa pčelari rado kažu kako žlica meda na dan tjera doktora van. Kako bi se konzumacija povećala od najranije dobi, prije nekoliko godina je na blagdan svetog Ambrozija, zaštitnika pčelara, sedmog prosinca uveden Školski medni dan. Na taj najslađi dan u školskoj godini se učenicima prvih razreda osnovnih škola pokloni teglica meda od 370 mililitara uz prigodan edukativni materijal. Sav, na taj način, distribuiran med mora biti u nacionalnoj teglici s oznakom Med hrvatskih pčelinjaka i upakiran u registriranom objektu. Ove godine u Školskom mednom danu sudjeluje gotovo 500 pčelara među kojima i Grubišnopoljac Miroslav Kobra koji med dostavlja u šest škola za oko 200-tinjak učenika. Rado se, kaže, uključio jer je to dobra promocija domaćeg meda, a to čak ni nije jedini plus Školskog mednog dana.
-Mislim da je važno podizati razinu znanja o važnosti meda u pravilnoj prehrani jer to mislim da još nije dovoljno poznato – kazao je Kobra.
To je, zahvaljujući Školskom mednom danu, poznatije velikopisaničkim mališanima koji sudeći po prijašnjim generacijama, takav sladak poklon dočekaju s veseljem.
-Djeca su to vrlo radosno i vrlo dobro prihvatila. Obično im se med podijeli na satu razrednika ili na satu prirode, zajedno s edukativnom bojankom. Djeca pročitaju bojanku, odrade edukaciju, pogledaju prezentacije i nauče mnogo toga korisnoga, a uz to kod kuće konzumiraju med – istaknula je ravnateljica OŠ Velika Pisanica Ivana Haić.
Danas će teglice meda dobiti 23-oje velikopisaničkih đaka prvaka.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!