ĐURĐEVAČKI GENIJALCI Predstavili sjajne projekte, među kojima i solarno vozilo

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ĐURĐEVAC – Strukovna škola Đurđevac je putem video konferencije suradnicima promovirala najznačajnije radove i praktične vještine učenika te trenutno aktivne projekte koji doprinose razvoju strukovnih vještina učenika i unaprjeđenju kvalitete strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Ravnatelj škole Darko Špoljar je zahvalio svima koji doprinose kako bi škola postizala sjajne rezultate te Županiji koja kao osnivač brine i pomaže u daljnjem razvoju.

-Drago nam je da možemo pokazati ono što smo radili tijekom godine unatoč epidemiološkim okolnostima. Zahvaljujem svima na iskazanom entuzijazmu, a posebno nastavnicima i učenicima koji su pokazali kreativnost, našim partnerima i sponzorima te Županiji koja nas prati u svim našim aktivnostima i stvara najbolje uvjete za rad – istaknuo je ravnatelj Špoljar.

Na konferenciji je uz Erasmus+ projekt koji je predstavio projektni koordinator Branko Pleadin, predstavljeno i solarno vozilo, rad učenika koji se školuju za zanimanje automehaničar. Riječ je o projektu koji su pod vodstvom nastavnika Mladena Paraga učenici izradili  za trku i izložbu SOELA 2021 u Sisku, a podršku su pružili glavni sponzori projekta tvrtke INA d.d. i RASCO.

Konferenciji je prisustvovao i zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić koji je naglasio važnost koju strukovna zanimanja imaju u cjelokupnom sustavu srednjoškolskog obrazovanja te kako je konferencija dokaz da uz stvaranje materijalnih uvjeta Županija kontinuirano radi i na promociji strukovnih zanimanja u svim aspektima.

-Nema bolje promocije od konkretnih rezultata i uspješnih projekata koje ste ostvarili tijekom godine. Treba naglasiti kako strukovna zanimanja imaju izuzetno važno mjesto u sustavu obrazovanja te da naše škole pružaju kvalitetne programe kroz koje učenici stječu znanja i vještine te siguran posao nakon školovanja. Županija veliku pozornost posvećuje stvaranju najboljih uvjeta za naše učenike i nastavnike, pokrećemo projekte koji će unaprijediti strukovna zanimanja, a tu je najvažniji projekt županijskog Centra kompetentnosti kojim će se unaprijediti infrastruktura, nabaviti specijalizirana oprema i stvoriti novi kurikulum za  Obrtničku školu Koprivnica i Strukovnu školu Đurđevac. Riječ je o ulaganju od 60 milijuna kuna kojim će se stvoriti nova, moderna strukovna zanimanja, a učenici će novim znanjima i vještinama vrlo sigurno izaći na tržište rada i pronaći posao – istaknuo je Ljubić te uputio čestitku svim učenicima i nastavnicima koji su sudjelovali na projektima.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!