GOSPODARENJE OTPADOM Stiže mobilno reciklažno dvorište

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ĐULOVAC – Do kraja godine u Đulovac bi trebalo stići mobilno reciklažno dvorište što će mještanima te općine olakšati gospodarenje otpadom jer će odvojeni otpad moći puno jednostavnije odložiti. Đulovac je dužan osigurati reciklažno dvorište, ali si njegovu gradnju ipak ne može priuštiti, napominje načelnik Drago Hodak.
– Nemamo mogućnost da si dopustimo gradnju reciklažnog dvorišta. Čak kada bi ga i isfinancirali netko bi ga trebao posluživati, a to su dodatni troškovi i zbog toga smo se odlučili na mobilno reciklažno dvorište – tumači Hodak.
Ono je praktičnije ne samo iz financijskih već i teritorijalnih razloga. Mobilno reciklažno dvorište će naime seliti iz naselja u naselje što za općinu poput Đulovca nije nebitan faktor.
– Mi smo velika općina s 23 naselja i na neki način nije isto kao u Daruvaru gdje je disperzija stanovništva puno manja. Ovdje je puno veća razlika i to ne samo u kilometrima, u udaljenosti nego i u visinskim razlikama i teško je očekivati da svi mogu na jednom mjestu dobiti uslugu reciklažnog dvorišta – ističe Hodak.
Mobilno reciklažno će im to olakšati. Za mještane će ono biti besplatno. Vrijedno je ukupno 130 tisuća kuna pri čemu 90 posto tog iznosa financira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a za njegovo funkcioniranje je zadužen Darkom. (D. Mlinac)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!