KONAČNO, POMOĆ U daruvarski Dom stiglo osam medicinskih sestara i sva potrebna oprema

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – U daruvarski Doma za starije Ljudevite pl. Janković u ispomoć je jučer stiglo osam medicinskih sestara. Riječ je o četiri medicinske sestre iz županijskog Doma zdravlja te četiri iz Opće bolnice Bjelovar koje bi trebale pomoći u Domu u kojem je koronavirusom zaraženo preko 90 posto štićenika i zaposlenika.

-Riječ je o medicinskim sestrama koje su obučene za rad s COVID pozitivnim pacijentima. Iz bolnice smo donijeli svu potrebnu opremu i sredstva koja će nam omogućiti rad kao u bolničkim uvjetima. Dom tako postaje odjel korona pozitivnih pacijenata stacioniran u Daruvaru. Od sada u Domu imaju svu potrebnu liječničku i medicinsku pomoć, od kisika, venozne terapije, svu zaštitnu opremu kojom sprječavamo kontaminaciju i širenje zaraze preko osoblja, dezinfekcijska sredstva, monitoring i aparaturu za mjerenje svih vitalnih funkcija – rekla je Mirna Tićak, voditeljica COVID tima iz OB Bjelovar i Doma zdravlja BBŽ.

Premještaj sestara organizirao je županijski Stožer civilne zaštite, nakon što su hitnu pomoć za Dom zatražili daruvarski Stožer civilne zaštite i tamošnji gradonačelnik Damir Lneniček.

-Dopremili smo svu potrebnu zaštitnu i medicinsku opremu. Bjelovarsko-bilogorska županija osigurala je smještaj i hranu za medicinske sestre, za što smo preuzeli i troškove. Dopremljeni su i potrebni lijekovi i učinjeno je sve da se pomogne korisnicima ovoga Doma. Ukoliko se pomoć nekome neće moći pružiti ovdje, tu osobu prevest ćemo u Opću bolnicu Bjelovar. Možemo reći da su osobe koje se nalaze u Domu u sigurnim rukama i da ćemo i dalje raditi sve što je u našoj moći da im pomognemo – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije Neven Alić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!