AGLOMERACIJA Radi se na više mjesta, na red došla i Ždralovska

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Na bjelovarskoj aglomeraciji radi se punom parom. Projekt je to vrijedan preko 257 milijuna kuna koji će bjelovarskim naseljima koji nemaju adekvatnu komunalnu infrastrukturu istu i donijeti. Osim ulica, uljepšat će se i centar grada. Gradonačelnik Dario Hrebak obišao je Ždralovsku ulicu gdje su u tijeku radovi na poboljšanju vodno komunalne infrastrukture.
– U centru grada i ulicama po gradu komunalna infrastruktura je već zastarjela, no u sklopu aglomeracije napravit će se jedan cjelokupan sustav koji će zajedno s pročišćivačem voda rezultirati vrijednošću projekta. Ždralovi, Prokljuvani, Crkvena ulica i druge ulice koje se nalaze na tom području grada dobit će odvodnju. Po nekom hodogramu radova, na proljeće bi trebali krenuti i prema Gudovcu gdje će se ići s dosta kompliciranim i sveobuhvatnim radovima jer odvodnja ide po sredini ceste. Treća radna grupa nam je naš partner Općina Rovišće. Građani su malo zbunjeni po pitanja ulica koje su obuhvaćene aglomeracijom, ali prema nadležnim tijelima neke stvari jednostavno ne mogu biti uključene u projekt. No, sve što ne može biti u aglomeraciji naše društvo Vodne usluge će dalje projektirati, a mi ćemo vlastitim sredstvima financirati. Od 257 milijuna kuna, 147 milijuna bit će sufinancirano sredstvima Europske unije i to bespovratno – rekao je Hrebak.
Uz Ždralovsku ulicu, dužine tri tisuće metara, radovi su započeli i u Ulici kneza Višeslava i u Dončevićevoj ulici. Istovremeno u gradu traje rekonstrukcija Ivanovčanske ulice, a završen je i posao rekonstrukcije vodovoda u Ulici don Frane Bulića.

-U tijeku su radovi i u Mohorovičićevoj ulici. U narednom razdoblju otvaramo radove u općini Rovišće gdje gradimo 14 tisuća i 500 metara novih vodoopskrbnih cjevovoda. Napominjem, grad Bjelovar je u međuvremenu stopostotno pokriven sustavom vodoopskrbe. Sve što će se raditi u sklopu aglomeracije, a vezano je uz vodoopskrbu ustvari će se odnositi na rekonstrukciju postojećih cjevovoda gdje je statistika kvarova pokazala da je opravdano raditi zamjenu – rekao je predsjednik uprave Vodnih usluga Ivan Ivančić.
Što se tiče dogradnje sustava odvodnje, dodaje Ivančić, u projektu je nešto manje od 16 kilometara novih cjevovoda. U projekt su ušli i izrada priključaka korisnicima što znači da će svaki korisnik na svojoj parceli dobiti priključak na teret troškova aglomeracije. Koliko ove lijepe vijesti uistinu znače samim mještanima, potvrdila je Ljiljana Mecner iz Ždralovske ulice.
– Radovi nam jako puno znače jer, poput moje kuće, sve su manje više u suterenu. Uvijek nam je bio problem odvod jer, recimo, ja imam septičku ispred kuće, no kada se dovrše radovi bit će super. Kada sam došla u ovo mjestu, tu nije bilo niti ceste niti ničega, a sve ovo što su sada ulice bili su sokaci. Puno je to ulica i treba vremena da se prvi korak napravi, a tek onda asfaltiranje. Moja, ali i želja svih drugih mještana, je da nam se na kraju uspije napraviti i nogostup – kaže Mecner.
Iako je nogostup upitan, nakon infrastrukture novog će asfalta biti jer, kako kaže gradonačelnik – najkvalitetnija cesta je ona koja ispod sebe ima novu infrastrukturu. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!