DUGOROČNI PLAN Rovišće ne odustaje od izgradnje vlastitog reciklažnog dvorišta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ROVIŠĆE – Mještani Rovišća već neko vrijeme mogu koristiti reciklažno dvorište u Bjelovaru. Rezultat je to dogovora Općine s Gradom i bjelovarskim Komunalcem, a za što Rovišćani neće morati plaćati iz svog novčanika, kaže načelnik Slavko Prišćan.

– Za mještane će reciklažno dvorište biti besplatno, a Općina Rovišće će temeljem procjene Komunalca i količine otpada, u ime mještana platiti taj dio otpada koji će biti recikliran – rekao je Prišćan.

Rovišće je na ugovor o korištenju bjelovarskog reciklažnog dvorišta na neki način bilo primorano jer dok interesa građana za takvim načinom odlaganja otpada ima, općinskog rješenja još uvijek nema. Planirana gradnja je propala nakon što se nije uspjelo otkupiti zemljište, ali od reciklažnog dvorišta ipak ne odustaju. Kako bi  demotivirali one koji otpad odlažu u šume i na livade ili pak na zelene otoke ostavljaju i ono što ondje ne pripada, Rovišće je na nekoliko lokacija postavilo kamere. To se pokazalo dobrim potezom jer su neki uhvaćeni na djelu.

– Bilo je slučajeva da su neki uhvaćeni na djelu. Prvo smo išli s upozorenjima tako da su se pojedinci vrlo brzo javili i komunalni otpad stavili na pripadajuće mjesto – kaže Prišćan.

Na žalost onih koji unatoč tome ustraju na nepropisnom odlaganju otpada, osim kamera tu su i novčane kazne jer, kako kaže Prišćan, reda mora biti. (D. Mlinac)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!