J. MAMIĆ UOČI RUMUNJSKE ‘Novi raspored nije nas obeshrabrio, bit ćemo spremne!’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Hrvatska rukometna reprezentacija apsolutni je hit dosadašnjeg Europskog prvenstva za rukometašice u Danskoj. Nakon veličanstvenih pobjeda protiv Mađarske i svjetskih prvakinja iz Nizozemske, hrvatske reprezentativke sinoć su pobijedile i Srbiju 25:23. U veličanstvenoj pobjedi s tri pogotka sudjelovala je i Josipa Mamić, članica ŽRK Bjelovar, koja nam je otkrila tajnu sjajnog početka Eura.

-Nismo očekivali, ali smo se potajno nadali nečem ovakvom. Puno smo radili, spremali se u Poreču u miru i tišini. To je zapravo bilo zatišje pred buru. Eto, pokazale smo da možemo i apsolutno razuvjerili sve one koji su sumnjali u nas i one koji nisu ni znali da idemo na Europsko prvenstvo – kaže Mamić.

Josipa Mamić/FOTO Kolektiff Images

Upravo je ona u spomenute tri utakmice bila jedna od ključnih karika u spretno posloženom lancu izbornika Nenada Šoštarića. Kad govori o tome, Mamić je skromna kao i uvijek.

-Kad god mi izbornik da priliku, maksimalno sam koncentrirana na to, mislim da je to sad već neka rutina iz kluba. Nadam se da će sve ovako ostati i dalje, da ćemo svi zajedno nastaviti ovu koju smo započeli te da ćemo i dalje pobjeđivati – optimistična je Mamić.

Iako su nakon pobjede nad Srbijom hrvatske reprezentativke trebale imati tri dana odmora, organizatori natjecanja danas su objavili novi raspored, prema kojem Hrvatska već sutra igra protiv Rumunjske. Nakon toga, u subotu, na rasporedu je okršaj s Norveškom, a u utorak s Njemačkom.

-Iskreno, ne znam zašto su nam promijenili raspored, trebali smo igrati tek u subotu, ali što je tu je. Današnji dan ćemo iskoristiti za oporavak. Imamo ovdje liječnika, dva fizioterapeuta, oni će nam pomoći da se oporavimo, a imat ćemo i lakši regeneracijski trening. U planu su i video analize te ćemo se za sutrašnju utakmicu nastojati pripremiti što bolje možemo – kaže naša sugovornica.

Sjajan start na Euru hrvatskim rukometašicama kao da je dao krila pa mnogi već spominju mogućnost osvajanja medalje. Same rukometašice o tome još uvijek govore s dozom opreza.

-Naš je moto da idemo utakmicu po utakmicu, vruće glave, hladnog srca. Naravno, nakon ovakvog starta već su tu i misli o medalji, ali prvo moramo odraditi posao na terenu. To je sad najvažnije, a o medaljama stignemo i kasnije – poručuje Mamić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!