NESEBIČNA GESTA Studenti Sveučilišta Sjever pomažu epidemiolozima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Nakon što je Sveučilište Sjever, u suradnji sa Stožerom civilne zaštite KKŽ, ponudilo pomoć liječnicima u županijskom Zavodu u javno zdravstvo, četvero studenata preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Komunikologija, mediji i novinarstvo započelo je s radom.

Naime, obzirom da je prisutna intenzivna lokalna transmisija i povećan broj pozitivnih pacijenata i njihovih bliskih kontakata, kao i testiranja, na liječnike je stavljen dodatni pritisak jer, uz svoje redovne aktivnosti i rad s pacijentima, moraju podatke o oboljelima i bliskim kontaktima unositi u zajedničku platformu, kao i sudjelovati u radu pozivnog centra koji stoji na raspolaganju građanima za sve informacije vezane uz koronavirus.

Tijekom edukacije studenti su se upoznali s aktivnostima koje se odnose na upisivanje podataka oboljelih od COVID-19 u platformu i jedinstveni sustav praćenja zaraznih bolesti u Republici Hrvatskoj koje će obavljati pod nadzorom liječnika. Prema riječima epidemiologinje iz županijskog Zavoda Danijele Pinter studenti su se odlično snašli u novim izazovima te su pokazali visoku razinu odgovornosti, profesionalnosti, marljivosti i želje za učenjem. Svoje zadatke obavljaju iznimno stručno, a ukoliko će imati interesa i volje, polje njihovog rada može se proširiti i na sudjelovanje u radu pozivnog centra.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!