ONLINE Srednje škole na C model prelaze 14., a osnovne 21. prosinca

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Srednje škole u Koprivničko-križevačkoj županiji od ponedjeljka, 14. prosinca prelaze na online nastavu. Zaključak je to online sastanka predstavnika Koprivničko-križevačke županije i ravnatelja srednjih škola, kojem je prethodio radni sastanak Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija.

-Većina župana je zaključila da bi bilo uputno prihvatiti preporuke premijera Andreja Plenkovića i ministra obrazovanja i znanosti Radovana Fuchsa da se, s obzirom na epidemiološke okolnosti u državi,  od ponedjeljka 14. prosinca krene na online nastavu. Mi smo vodeći se epidemiološkom situacijom u našim školama i s obzirom da ukupno gledajući imamo vrlo malen postotak zaraženih učenika, nastavnika i nenastavnog osoblja, razmišljali da pokušamo tu nastavu održati kontaktno do 18. prosinca, a tek zadnja tri dana prijeći na online model. Nakon provedene rasprave prihvatili smo stav ostalih županija te se uskladili u razmišljanjima da i u našoj županiji prijeđemo na online nastavu od ponedjeljka 14.prosinca – pojasnio koprivničko-križevački župan Darko Koren ravnateljima koji su se jednoglasno složili s prijedlogom.

Koren je kazao kako će ovakav zaključak zasigurno utjecati na smanjenje dinamike širenje koronavirusa u populaciji.

-Drago mi je da ste jednoglasno prihvatili ovaj prijedlog te da smo usuglasili stavove oko načina organizacije nastave što će omogućiti smanjenje rizika te zaštitu zdravlja učenika, nastavnika i svih naših sugrađana. Na ovaj ćemo način dobiti 37 dana u kojima djeca neće biti na kontaktnoj nastavi  te će se posredno spriječiti i broj međusobnih kontakata čime se doprinosi smanjenju negativnih pokazatelja koji opterećuju populaciju na području cijele države – istaknuo je Koren.

Što se tiče izvođenja praktičnog dijela nastave u školama, župan je kazao kako će se taj dio odvijati u nepromijenjenom obliku.

-Praktični dio nastave i vježbe odvijat će se i dalje u kontaktnom obliku uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka, a u tu svrhu je osiguran i prijevoz učenika te sva potrebna infrastruktura. Na ravnateljima je da odluče mogu li, s obzirom na specifičnosti nastavnih programa i potrebe za specijaliziranim tehničkim pomagalima, neke od tih nastavnih procesa organizirati i bez kontaktne nastave – pojasnio je Koren te dodao kako će se nastava u osnovnim školama kojima je osnivač Županija izvoditi u kontaktom obliku sukladno epidemiološkoj situaciji i ranijem prijedlogu, odnosno polugodište s kontaktnom nastavom bi trebalo završiti 18. prosinca, a preostala tri dana, od 21. do 23. prosinca, nastava bi se održala online putem.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!