ŽRK BJELOVAR Novih izdvajanja iz proračuna nema, no Grad pomaže u potrazi za sponzorima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Ženskom rukometnom klubu Bjelovar, koji se zbog koronakrize našao u problemima, što je dovelo do zastoja u isplati plaća igračicama, u potrazi za novim sponzorima trebao bi pomoći Grad Bjelovar. To je ujedno jedina pomoć na koju od Grada klub može računati, jasan je gradonačelnik Dario Hrebak. Trenutno se na godišnjoj razini iz gradskog proračuna za ŽRK Bjelovar izdvaja 875 tisuća kuna, a s obzirom na aktualnu gospodarsku situaciju, dodatnih financijskih injekcija neće biti.

-Otkako smo mi preuzeli Grad, za 200 tisuća kuna smo povećali izdvajanja za Ženski rukometni klub te su ona sada na razini onih za muški Rukometni klub Bjelovar. Točnije, za RK Bjelovar godišnje izdvojimo 915 tisuća kuna, dakle podjednako. Istovremeno, nekoliko puta manje dobiju nogometni klubovi Bjelovar i Mladost, što dovoljno govori o tome koliko je visoko na listi prioriteta rukomet u Bjelovaru – kaže Hrebak, podsjećajući kako je za milijun kuna u posljednje dvije godine povećan ukupan iznos gradskih izdvajanja za sve sportske klubove.

Hrebak kaže kako je svjestan nezavidne situacije u kojoj se našao Ženski rukometni klub Bjelovar te kako će Grad nastojati pomoći u pronalasku sponzora koji su se ove godine ‘osipali’ zbog krize.

-Za ovu situaciju ne treba kriviti ni upravu kluba, mislim da ti ljudi zaista sjajno rade svoj posao, što se vidi i po rezultatima koje ostvaruju naše rukometašice. Jednostavno, ovo s koronom je zakomplicirala stvari. No, mislim da ne bismo poslali dobru poruku kada bismo ovu situaciju spašavali dodatnim novcem poreznih obveznika – kaže Hrebak, koji vjeruje kako će se sponzori naposljetku naći. Smatra i kako bi i samo građani mogli dati svoj doprinos financijskoj stabilnosti kluba, tako što će, kad epidemija mine, češće odlaziti na utakmice bjelovarskih rukometašica te bar simbolično, kupnjom ulaznica, pomoći klubu.

-Činjenica je da se znalo dogoditi da se ni za vrlo važne utakmice ne proda toliko ulaznica da se popuni pola dvorane – zaključuje Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!