DOBRE VIJESTI S BRDA Prve utakmice na novom stadionu sljedeće jeseni

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nogometni klub Mladost iz Ždralova zatražio je građevinsku dozvolu za izgradnju novog stadiona na kojem bi prve utakmice, nadaju se u klubu, trebale biti odigrane već sljedeće godine, u jesenskom dijelu prvenstva. Novi stadion podrazumijeva izgradnju tribina s jedne strane igrališta uz koje će biti smještene pripadajuće prostorije – svlačionice, prostorije za suce, novinare, doping kontrolu i dr. Drugim riječima, bit će to moderan sportski kompleks zahvaljujući kojem bi, uz novi stadion na Logoru, uvjeti za treniranje nogometa u Bjelovaru trebali biti podignuti na zavidnu razinu.

-Svi znamo da u županiji trenutno nema normalnih uvjeta za bavljenje nogometom, od onih za mlađe uzrasne kategorije, do seniorskih ekipa. Naša ideja je bila da Ždralovi, koji imaju bogatu nogometnu tradiciju, svojoj djeci, koje je u klubu jako puno, priušte normalne uvjete za treniranje. S obzirom da Grad puno ulaže u izgradnju glavnog gradskog stadiona, što također pozdravljamo jer smatramo da je Bjelovaru to potrebno, mi smo se odlučili za varijantu koja je manja, ali koja će našoj djeci također omogućiti puno bolje uvjete treniranja – tumači ovu inicijativu na Brdu predsjednik NK Mladosti Ivica Željko Beljan.

Spomenuti projekt trebao bi stajati između četiri i 5,5 milijuna kuna. Uz vlastita sredstva, Mladostaši se pritom nadaju i pomoći sponzora i Hrvatskog nogometnog saveza. Iako im Grad ne može direktno pomoći u samoj izgradnji, izaći će im u susret povećanjem izdvajanja za organizaciju natjecanja, potvrđuje bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

-S obzirom da klub stadion gradi svojim i sponzorskim novcem, zbog čega će im biti teško pokrivati troškove natjecanja, Grad Bjelovar se obvezao povećati im prioritete za 300 tisuća kuna u ovoj i idućoj godini. Cijenimo njihovu inicijativu i na ovaj način im želimo pomoći da u nadolazećem razdoblju organiziraju sva natjecanja i odrade sve što je potrebno vezano uz redovno poslovanje – kaže Hrebak.

Takva pomoć će klubu itekako dobro doći, s obzirom na nastojanja da se plasiraju u viši rang natjecanja, u Drugu HNL. Uz to, glavni cilj u idućoj godini bit će upravo izgradnja stadiona na koju su se, kaže Beljan, odlučili prvenstveno zbog djece.

-Mislim da bi svatko tko je na nekom vodećem mjestu u bilo kojem klubu trebao nastojati stvoriti odgovarajuće uvjete za djecu koja se žele baviti sportom i koja žele napredovati – kaže Beljan.

A takvih klinaca na bjelovarskom Brdu ne nedostaje, s ponosom ističu u klubu. Uz seniorsku momčad nogomet ondje trenira još 174 djece u mlađih uzrasnim kategorijama. Podsjetimo, nastavak prvenstva seniori Mladosti čekaju kao najbolja ekipa Treće HNL Sjever, a sjajne rezultate u svojim kategorijama ove su sezone postizale i druge, mlađe uzrasne skupine nogometaša iz Ždralova.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!