KORONAVIRUS Petero preminulih, krenulo drive-in testiranje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNCA – Na području Koprivničko-križevačke županije u posljednja 24 sata potvrđen je 181 novi slučaj zaraze koronavirusom, izvijestio je tamošnji Stožer civilne zaštite. Na području županije trenutno je aktivno 1044 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo je 116 osoba, a na bolničkom liječenju nalazi se 93 pacijenata. U Općoj bolnici Koprivnica preminulo je pet osoba s koronavirusom (1940.g., dvije osobe 1945.g. i dvije osobe 1947.g.).

U školama na području županije zaraženo je 67 učenika, u samoizolaciji ih je 623, a pozitivno je i 27 nastavnika, dok je njih 35 u samoizolaciji. Od nenastavnog osoblja, 17 osoba je pozitivno, a 11 u samoizolaciji. Model online nastave trenutno se provodi u 60 razreda pri čemu dvije škole – Osnovna škola Gola i koprivnička Osnovna škola „Braća Radić“ online nastavu provode za sve učenike.

Iz Stožera podsjećaju kako je danas na prostoru Sajmišta u Koprivnici s radom započeo drive-in punkt za testiranje. Izuzimanje uzoraka će od ponedjeljka do subote u terminu od 7 do 9 sati provoditi timovi županijskih zdravstvenih ustanova, kod stambenog kontejnera smještenog na prostoru koprivničkog Sajmišta.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!