VODOPRIVREDA PRODAJE Na tržištu dionice končaničke tvrtke

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR/KONČANICA – Vodoprivreda Daruvar d.d. u predstečaju prodaje svoj udio u tvrtci Ribnjačarstvo Končanica d.d. U priopćenju koje je medijima uputio direktor Vodovprivrede Robert Marinić, kao glavni razlog za takvu odluku navodi skraćivanje vremena otplaćivanja duga vjerovnicima. Riječ je o paketu od 26 492 dionice čija je knjigovodstvena vrijednost procijenjena na 21.193.600,00 kuna.

-Navedena postignuta cijena može biti i veća, ali sukladno natječaju ne manja od 18 milijuna kuna. Također, svaki pojedini ponuditelj u obvezi je na žiro račun Vodoprivrede Daruvar d.d. uplatiti iznos od 300 tisuća kuna na ime jamčevine – pojašnjava Marinić.

Ovakvu odluku, navodi dalje Marinić, ‘amenovao’ je predstečajni upravitelj koji ima obvezu pratiti tijek predstečaja, a posebno štiti prava vjerovnika, te koji treba odobriti i eventualnu prodaju dionica. U Vodoprivredi napominju kako je u okviru natječaja predviđena i socijalna klauzula vezana uz zaposlenike Ribnjačarstva.

Robert Marinić

-Naglašavamo da je ova mjera vezana samo uz trgovačko društvo Ribnjačarstvo Končanica d.d., jer obzirom na vezanost društava i da je sama tvrtka Vodoprivreda Daruvar d.d. u predstečaju, to sprječava trgovačko društvo Ribnjačarstvo Končanica d.d. u mogućnosti dobivanja kreditnih sredstava, posebice obrtnih kreditnih sredstava namijenjenih za spašavanje ribljeg fonda, radnih mjesta i sprječavanje gubitka koncesije ulaganjem novog kapitala. Naime, zbog povezanosti poduzeća Ribnjačarstvo Končanica d.d. s Vodoprivredom Daruvar d.d. isto nije u mogućnosti ishoditi kratkoročne kredite za nabavu hrane i postizanje likvidnosti tvrtke. Upravo ta činjenica mogla bi dovesti tvrtku Ribnjačarstvo Končanica d.d. u težu situaciju od one u kojoj se tvrtka danas nalazi – navodi Marinić u priopćenju.

Natječaj za prodaju dionica tvrtke Ribnjačarstvo Končanica d.d. bit će objavljen 14. prosinca i trajati će do 24. prosinca ove godine.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!