VELIKI INTERES Županija ponovno povećala broj stipendista

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Koprivničko-križevačka županija petu godinu zaredom provodi model dodjele stipendija iz županijskog Proračuna, a ove je godine osigurala čak 14 stipendija više nego prošle akademske godine, odnosno 54 više nego prve godine. Točnije, novom odlukom osigurana su sredstva za stipendiranje ukupno 74 studenata. Na ovogodišnji Javni natječaj za dodjelu studentskih stipendija ukupno su pristigla 202 zahtjeva. Visina stipendije je 700 kuna mjesečno, a ovim programom Županija nastavlja s kontinuiranim ulaganjem u sustav visokog obrazovanja, s naglaskom na deficitarnim zanimanjima, što je jedan od važnijih kriterija dodjele.

Nakon donošenja Zaključka o dodjeli studentskih stipendija slijedi zaključivanje pojedinačnih ugovora s kandidatima koji su ostvarili pravo na stipendiju, a potpisivanje ugovora održat će se u skladu sa svim epidemiološkim mjerama i preporukama.

Zaključak o dodjeli stipendija i Lista reda prvenstva nalaze se na službenoj internetskoj stanici Koprivničko-križevačke županije.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!