DOPRINOS DEPOPULACIJI Situacija s natalitetom u Općini i dalje dobra

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ĐULOVAC – Pitanje nataliteta često se provlači kod brojnih jedinica lokalne samouprave. Kod nekih raste, kod nekih pada, no Općina Đulovac još uvijek se dobro drži. Dobar pokazatelj situacije s natalitetom uvijek su učenici kojih u Đulovcu trenutno ima nešto manje od 300.
– Svojevremeno, prije nekih 15-ak godina mi smo imali u osnovnoj školi preko 500 djece. U ovom trenutku mi imamo nešto manje od 300 djece. I dalje je to jako puno u odnosu na druga mjesta koja su na stotinjak djece u školama – kaže načelnik Drago Hodak.
Načelnik dodaje i da je cilj da se te brojke zadrže, a da Općina kroz razne mjere pruži svoj doprinos depopulaciji.
– Prije svega kod nas pravo na stipendiju imaju svi studenti. Jedan tip stipendije je 500 kuna mjesečno, drugi tip stipendije – deficitarna zanimanja za koja procijenimo da trebaju za ovo područje, je tisuću kuna. To je nešto što je na razini godine oko sto tisuća kuna. Isto tako, školska prehrana za djecu je kod nas u potpunosti besplatna. Za školsku kuhinju izdvajamo 150 tisuća kuna – kaže Hodak.
Želja je načelnika da đulovačka djeca imaju približno jednak standard kao djeca u razvijenim sredinama jer uvjet opstanka su radna mjesta i kvalitetni projekti kojih na području Đulovca ne nedostaje.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!