POTVRĐENO JE U školske klupe vratit će se tek nakon školskih praznika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nakon što smo sinoć objavili kako i 2. OŠ Bjelovar prelazi na online nastavu, stiglo je i službeno priopćenje iz Grada Bjelovara. Prenosimo ga u cjelosti.
Sukladno preporuci epidemiologa, a u suglasnosti sa Stožerom civilne zaštite Grada Bjelovara, županijskim Stožerom, Gradom Bjelovarom te ravnateljicom Ines Kapšom, donesena je odluka da cijela 2. osnovna škola Bjelovar od ponedjeljka, 14. prosinca 2020., prelazi na on-line nastavu.
Razlog tomu je veći broj zaraženih učenika, ali i učitelja kao i onih koji još čekaju nalaze testiranja na koronavirus. Upravo radi toga dobivena je preporuka epidemiologa o održavanju modela nastave putem interneta kako bi se spriječilo daljnje širenje zaraze. Riječ je o tek osam radnih dana koji će se odvijati prema on-line modelu prije zimskih praznika, za što je zaključeno da ne predstavlja velike poteškoće u održavanju nastave te da se očekuje da bi do 18. siječnja 2021., kada bi u školama redovno trebalo početi drugo polugodište, situacija trebala biti bolja.
S on-line modelom nastave već ovaj tjedan, od petka 11. prosinca, počele su i 3. osnovna te 4. osnovna škola Bjelovar, no samo u predmetnoj nastavi, odnosno od 5. do 8. razreda. Također je riječ o preporuci epidemiologa radi većeg broja zaraženih i testiranih učenika i učitelja koji još čekaju nalaze.
Za sada još jedino 1. osnovna škola Bjelovar održava redovitu nastavu u cijeloj školi.
Ravnatelji redovito svaki dan predaju izvješće vezano uz nove slučaje zaraze ili samoizolacija. U skladu s tim, na preporuku struke i u dogovoru s ravnateljima, gradski te županijski Stožer i osnivač osnovnih škola, Grad Bjelovar, i dalje će pratiti situaciju te prema potrebi upućivati na poduzimanje određenih mjera pa tako i prelaska na on-line nastavu o čemu će javnost na vrijeme biti informirana.
Pozivamo sve građane da se pridržavaju svih propisanih mjera nacionalnog, ali i gradskog te županijskog Stožera, kako bismo zajedničkim snagama spriječili daljnje širenje virusa i zaštitili zdravlje svih nas.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!