GRAD DARUJE Grad Virovitica daje božićnice umirovljenicima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VIROVITICA – Umirovljenika u Hrvatskoj ima puno. Puno je i onih kojima nažalost primanja nisu dovoljna za svakodnevni život. Tako je Virovitica svojim umirovljenicima s najnižim primanjima odlučila pomoći.
– Grad Virovitica je odlučio da će krajem kalendarske godine isplatiti umirovljenicima jednokratnu pomoć tj. božićnicu u iznosu od 200 kuna. Bit će isplaćena svim umirovljenicima koji primaju mirovinu nižu od 2000 kuna i to prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje – kaže gradonačelnik Ivica Kirin.
Takvih umirovljenika je 1437, zbog čega Grad ima niz socijalnih mjera.
Virovitički gradonačelnik Ivica Kirin (FOTO Grad Virovitica)
– Ovo je samo jedna u nizu mjera socijalne politike grada prema najugroženijim skupinama u našem gradu. Do sada su korištene mjere bile one putem socijalnog fonda EU, a tu se ističe podjela paketa hrane i higijenskih potrepština. Također, Grad Virovitica sufinancira rad pučke kuhinje, a osigurali smo i besplatan prijevoz za osobe starije životne dobi s područja najudaljenijih prigradskih naselja grada – dodaje Kirin.
Tu su i drugi oblici financijske pomoći iz gradskog proračuna, kao što su jednokratne pomoći za stanovanje i režije te ogrjev. Sve to onima koji imaju malo dobro dođe, a umirovljenici na svoje božićnice više ne moraju čekati.
– Isplata će krenuti ovih dana, pomoć ćemo dijeliti do kraja godine. Osobno mi je drago da na ovaj način pomažemo ljudima koji su nas sve na neki način zadužili, koji su stvarali ovaj grad i da im vratimo barem u ove božićne dane osmijeh na lice – ističe gradonačelnik.
200 kuna božićnice virovitičkim umirovljenicima s mirovinom manjom od dvije tisuće kuna se po rasporedu objavljenom na gradskoj stranici isplaćuje svakog radnog dana od 8 do 14 sati do 23. prosinca. Potrebno je ponijeti samo dokaz o trenutnom prebivalištu, odnosno osobnu iskaznicu. Ako netko ne može sam podići novac, tada osoba koja podiže novac, uz vlastitu osobnu, treba ponijeti i osobnu iskaznicu korisnika koji ima pravo na jednokratnu pomoć. Podizanje božićnica se odvija po svim epidemiološkim uvjetima što znači da će u Gradsku blagajnu moći ulaziti jedna po jedna osoba, a nošenje maski i održavanje razmaka su obvezni.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!