DOBRE VIJESTI Svi preduvjeti za izgradnju bio bazena su riješeni

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Čazma Natura najveći je aktualni projekt na području Grada Čazme. On nosi najviše novca, financiran je sredstvima iz Europskih fondova, no velik dio novca za te projekte izdvaja se i iz gradskog proračuna. Gradonačelnik Dinko Pirak pojasnio je da je Čazma Natura s početnih 26 milijuna kuna stigla do trenutnih 30-ak milijuna. Iako su dosad uspješno pratili financijski dio, Pirak je otkrio kako razmišljaju o manjem kreditnom zaduženju jer im je u interesu da nema zastoja u radovima.
FOTO Grad Čazma, Gradonačelnik Dinko Pirak
-Puno sadržaja ćemo u gradu kroz ovaj program dobiti. Krenut ću od škole i suradnje s osnovnom školom koja nam je i partner u ovom dijelu gdje smo nabavili i dio opreme za njih. Uredili smo Arboretum i okoliš škole, tu je i sportski park, te zelena tržnica u samom središtu grada – kazao je gradonačelnik Pirak i dodao kako se uređuje i ribički kompleks Vustje, mjesto gdje se Čazmanci vole okupljati i koje će nakon uređenja zasigurno privlačiti i posjetitlje iz drugih krajeva županije, ali i iz Zagreba.
-Moramo spomenuti i srce projekta, a to je biološki bazen koji je jedinstven u Hrvatskoj. Imali smo nažalost, dosta problema s dokumentacijom, kako to i biva kod nas u zemlji. Mi nemamo pravilnik koji raspoznaje biološki bazen od običnoga pa smo i taj dio morali urediti s Ministarstvom zdravstva pa tek sada možemo ići u javnu nabavu – istaknuo je čelni čovjek Čazme i zaključio da cijeli projekt Čazma Nature namjeravaju u idućoj godini privesti kraju.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!