OTKRIVAMO Kakav projekt kreće u realizaciju i koliko će radnih mjesta donijeti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Iduća bi godina, ako je suditi po poslovnom planu, za Grubišno Polje i tamošnje gospodarstvo mogla biti presudna. Dobre vijesti o novom pogonu stižu od gradonačelnika Zlatka Mađeruha.
– Radi se o jednom velikom projektu staklenika na području Grubišnog Polja. Još se rade izračuni, strani je ulagač i velik broj zaposlenih veže se na tu investiciju – rekao je Mađeruh.
Investicija bi se vezala uz postojeću poslovnu zonu, a rasprostirala bi se na sedam do osam hektara. Za samo pokretanje ovakvog vida proizvodnje koristila bi se toplinska energija iz bioenergane i to je ono na što je gradonačelnik najviše ponosan.
– Posebno mi je zanimljivo da se i strani ulagači zanimaju za toplinu koju naša bioenergana oslobađa i da žele biti korisnici te topline u plasteničkoj i stakleničkoj proizvodnji. Očekujem da će sljedeća godina biti godina ugovaranja – kaže Mađeruh.
Osim gospodarskih aktivnosti, plan grubišnopoljskog gradonačelnika za 2021. godinu je gurati projekt izgradnje Doma za starije i nemoćne osobe, kao i izgradnje reciklažnog dvorišta.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!