POSLOVNA ZONA Brza cesta kao žila kucavica razvoju gospodarstva

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKA PISANICA – U općinama se ove godine marljivo radi, pa su tako iznjedrili ili su se nastavili brojni projekti. Manje više svi planirani projekti u općini Velika Pisanica ove su godine uspješno realizirani. Tako je bilo s onim manjim, dok neki od većih projekata ipak zahtijevaju dugoročni posao. Jedan od takvih primjera je poslovna zona koja je u realizaciju ušla još 2005. godine. Tada je, kaže načelnik Fredi Pali, Ministarstvo gospodarstva Općini nudilo gotove novce uz priču da moraju razvijati poduzetništvo na svom području.
– Možda se pokazalo i greškom. Na području cijele države se ušlo u razvoj zona, gdje možda i neke nisu opravdane zato što infrastrukturno nisu povezane – željeznicom, brzim cestama, autocestama, riječnim prometom itd. Stoga, nažalost i naša poslovna zona se nije razvila onako kako sam ja očekivao – dodaje Pali.
No, sada je situacija malo drugačija jer uskoro se očekuje brza cesta prema Bjelovaru.
– Raspisan je natječaj za početak izgradnje tih čvorišta od virovitičke strane jer ona prolazi kroz cijelu našu općinu, taj dio brze ceste. To je glavna kucavica razvoja gospodarstva i eventualno doseljavanja ljudi na to područje – kaže načelnik.
Još jedna pozitivna vijest usmjerena na velikopisaničku poslovnu zonu je nedavno iskazani interes investitora zbog kojeg je Općina raspisala natječaj za prodaju građevinskog zemljišta. Poslovna zona ima desetak parcela na ukupnoj površini od sedam hektara, a sukladno interesu investitora, na natječaj je stavljeno pet parcela.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!