PROMETNA AKCIJA Najviše kazni zbog brzine i alkohola

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su tijekom proteklog vikenda u petak, 11. prosinca, proveli najavljenu preventivno-represivnu akciju u prometu na području cijele Županije. Budući da je ova akcija ciljano bila usmjerena na kontrolu vožnje pod utjecajem alkohola, od 60 alkotestiranih vozača tijekom noći, sankcionirano je njih troje koji su bili pod utjecajem alkohola većim od dozvoljenog.
Najveća izmjerena koncentracija alkohola u izdahu od 1,62 g/kg izmjerena je kod 61-godišnjeg vozača u Garešnici.
Policijski službenici ove PU su i ovog vikenda nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.
Tako su policijski službenici proteklog vikenda utvrdili ukupno 74 prekršaja od čega izdvajamo:
– 5 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, od kojih je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 2,30 g/kg izmjerena kod 57-godišnjeg vozača osobnog automobila na području Daruvara,
– 41 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena u Prespi i ona je iznosila 124 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 70 km/h,
– 4 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
– 1 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, te
– 23 ostalih prekršaja.
U navedenom razdoblju, na prometnicama naše Policijske uprave dogodile su se tri prometne nesreće od kojih su sve tri bile s materijalnom štetom.
Stoga se i poduzimanje mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu nastavlja.
-Slijedom iznijetog, ponovno pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život, poručuju iz PU bjelovarsko – bilogorske.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!