STIGLO CJEPIVO Ovo je posljednja ovosezonska pošiljka

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Iz Koprivničko – križevačke županije obavještavaju građane kako je stigla posljednja pošiljka cjepiva protiv gripe za ovu sezonu, a svi zainteresirani mogu se javiti obiteljskim liječnicima i pedijatrima koji su za njih cijepljenje planirali i dogovoriti termin kako bi se izbjegle gužve. Naime, zbog epidemije izazvane koronavirusom cijepljenje se ove godine nije provodilo u županijskom Zavodu za javno zdravstvo nego kod izabranog liječnika obiteljske medicine i pedijatra.
Cjepivo je prvenstveno namijenjeno, a time i besplatno za osobe starije od 65 godina, kronične bolesnike svih dobi, zaposlenike i korisnike domova za starije i nemoćne osobe te zdravstvene djelatnike.
Za Koprivničko-križevačku županiju bilo je osigurano ukupno 12.400 doza cjepiva. Prva pošiljka krenula je u drugoj polovici listopada, druga početkom studenoga, a treća sada u prosincu.
Rukovoditelj službe za epidemiologiju županijskog Zavoda za javno zdravstvo Darko Radiček potvrdio je kako na području županije još nije zabilježen slučaj gripe, službeni početak sezone očekuje se u siječnju, a nošenje zaštitnih maski dobra je preventiva za sve kapljične infekcije.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!