NOVI SET MJERA Medicinari dobili dodatan vjetar u leđa

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U ova pandemijska vremena ostanak liječnika i medicinskog osoblja posebno je važan. Svjesna je toga Bjelovarsko-bilogorska županija koja je sa zdravstvenim djelatnicima potpisala novi set ugovora. Novih devet ugovora potpisano je u okviru programa “Za najveću vrijednost zdravstvenog sustava – liječnike i medicinsko osoblje” putem kojeg Županija izdvaja sredstva za sufinanciranje troškova stanovanja, kamata na stambene kredite te troškova stručnog usavršavanja. Danas su u prostorijama Županije potpisana dva ugovora dok će ostalih sedam biti poslati poštom.

– Svaki korisnik kojemu smo do sada odobrili sredstva godišnje može koristiti 20 tisuća kuna. Uz potpisanih devet ugovora došli smo do brojke od 131 potpisani ugovor. Isto tako, sada dolazimo do jedne velike cifre od dva milijuna kuna koje je BBŽ odredila i izdvojila za liječnike i medicinsko osoblje. Ponosimo se što smo s mjerama krenuli davno prije ovih nesretnih vremena. Prvo smo počeli ulagati u ljude, u ljude zdravstvenog sustava. Potpisali smo ugovore koji će omogućiti sufinanciranje stručnog usavršavanja medicinskog osoblja – rekla je zamjenica župana BBŽ Bojana Hribljan.
Činjenica je da je program pun pogodak jer je više od pedesetak zaposlenika Opće bolnice Bjelovar iskoristilo pogodnosti programa, napominje ravnatelj OB Bjelovar Ali Allouch.

– Najviše me veseli što je najveći dio osoblja program iskoristilo za usavršavanje znanja. To se indirektno izražava na kvalitetu zdravstvene zaštite naših bolesnika. Također, zahvaljujući programu zaposlili smo dvadesetak liječnika, dva magistra biokemije i jednog magistra farmakologije – kaže Allouch.
Jedna od potpisnica je i Natalija Valentić iz OB Bjelovar.
– Ne samo da nam ovaj program predstavlja jednu veliku financijsku potporu već nam daje jedan veliki vjetar u leđa da nastavimo školovanje i stručno usavršavanje. Osobno mi je kao zaposlenici OB Bjelovar i trenutno studentici diplomskog studija Sestrinstva na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, Županijska potpora bila motivacija da nastavim školovanje, a bitno mi je i da stečeno znanje primijenim i u praksu kako bi sadašnjim i budućim pacijentima mogla pružiti što bolju zdravstvenu uslugu i zaštitu – zaključuje Valentić. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!