CENTAR ZA POMOĆ I NJEGU Pogodnosti za mještane treće životne dobi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKI GRĐEVAC – Centar za pomoć i njegu Veliki Grđevac ustanova je kojom se ponosi i vodstvo te Općine. Budući da Veliki Grđevac ima velik broj naselja rasprostranjenih na širokom području, velik je i broj starijim i nemoćnih osoba kojima je nužno osigurati skrb i njegu. Tu uskače Centar za pomoć i njegu. Starijima se pomaže kroz brojne projekte kao što su Zaželi, odnosno Bilogorski puteljak svjetlosti, a velika je pogodnost i Dnevni boravak koji djeluje u sklopu Centra.
– Za zapošljavanje žena u drugoj fazi Dnevnog boravka natječaj je pri kraju. Radi se o priči koja je drugačija od drugih, ljudi dolaze u Dnevni boravak, druže se, imaju razne radionice i rukotvorine. S obzirom na mjere, vidjet ćemo kakva će biti situacija što se tiče novih druženja, no vjerujem da sve bude dobro kada mjere malo popuste – kaže velikogrđevački načelnik Tomislav Pavlečić.
Kroz program ostvarene su brojne pogodnosti. Nabavljeno je računalo, televizor, ali i službeno vozilo kojim zaposlenici dovoze korisnike iz udaljenih naselja i vraćaju ih nakon druženja nazad u njihove domove.
– Dobra je to priča, ali i potreba je velika. Dosta je starog stanovništva na području Općine – napominje načelnik.
Trenutno se skrbi o 150 korisnika, a ta je brojka uglavnom slična iz godine u godinu, napomenuo je načelnik Pavlečić koji smatra jako važnim nastaviti s ovakvom praksom i dalje.
 

PODIJELI S PRIJATELJIMA!