OGLASILI SE IZ ŽUPANIJE Evo zašto će i sutrašnja sjednica Skupštine biti dopisna!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Iz Bjelovarsko-bilogorske županije stigao je odgovor na naš upit vezan uz način na koji se u vrijeme pandemije održavaju sjednice Županijske skupštine. Podsjetimo, Županija je uvela praksu tzv. dopisnih sjednica, u sklopu kojih vijećnici o točkama dnevnog reda glasuju e-mailom. Takav način komunikacije pojedini vijećnici, poput HSS-ovaca, ne odobravaju te su zbog toga najavili bojkot 20. sjednice Skupštine koja treba biti održana sutra. Službeno priopćenje Bjelovarsko-bilogorske županije o načinu održavanja sjednice prenosimo u cijelosti.

20. sjednica Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije temeljem epidemioloških uvjeta održava se elektronskim putem. Na području same Bjelovarsko-bilogorske županije i Gradska vijeća koja imaju znatno manji broj vijećnika nego Županijska skupština, ali i broj pozvanih osoba da prisustvuju sjednici predstavničkog tijela s obzirom na točke Dnevnog reda isto su održana elektronskim putem, i to primjerice Gradska vijeća gradova Bjelovara, Daruvara i Čazme.

Kada govorimo o 20. sjednici Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije koja se održava elektronskim putem vijećnicima je omogućeno slanje amandmana, ali i primjerice postavljanje pitanja za aktualni sat.

Napominjemo, kako Bjelovarsko-bilogorska županija nije zaprimila ni jedan prijedlog bilo kojeg Kluba vijećnika koji participiraju u Županijskoj skupštini da se promijeni način održavanja predviđene Županijske skupštine za što je bilo i više nego dovoljno vremena.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!