BAJS OPORBI Imate vremena podržati izgradnju nove bolnice!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U trenucima dok se elektronskim putem održava 20. sjednica Županijske skupštine, iz Bjelovarsko-bilogorske županije oglasili su se priopćenjem vezanim uz kritike oporbe na račun kreditnog zaduženja za izgradnju nove bolnice u Bjelovaru. Priopćenje možete pročitati u nastavku.

U tijeku je izgradnja najvećeg projekta ikada u gradu Bjelovaru,  Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, ali i u ovom dijelu Republike Hrvatske, izgradnja nove zgrade Opće bolnice Bjelovar projekta koji ima samo jedan cilj – omogućiti građanima naše županije novu modernu bolnicu, bolnicu 21. stoljeća.

Danas posebice u vremenima koronavirusa ne bi trebalo sumnjati u potrebitost, nužnost i opravdanost gradnje naše bolnice za sve nas, odnosno za oko 130 tisuća građana koji svoju zdravstvenu zaštitu ostvaruju upravo u Općoj bolnici Bjelovar.

Navedeni projekt predviđen je u Proračunu Bjelovarsko-bilogorske županije za ovu godinu kojeg je bila potvrdila Županijska skupština i u njemu je predviđeno zaokruženje financijske konstrukcije temeljem dopunskog kredita od 107 milijuna kuna i u konačnici osigurano  plaćanje prema izvođačima radova.

Pravo je, naravno, oporbe HDZ-a, HSLS-a i HSS-a da ne glasuju za bilo koju odluku vezanu uz gradnju nove zgrade bolnice, pa niti za Proračun Bjelovarsko-bilogorske županije za 2021. godinu.

Međutim, iz njihovih priopćenja proizlazi da su oni zapravo iznenađeni činjenicom da je sada u cijelosti osigurano financiranje naše nove bolnice.

Naravno, da je župan Damir Bajs već zatražio sufinanciranje od Vlade Republike Hrvatske, bio na sastanku s premijerom Andrejom Plenkovićem i dobio načelnu podršku Vlade. Također, u vrijeme nedavne predizborne kampanje rečeno je da će HDZ poduprijeti sufinanciranje gradnje nove zgrade bolnice i bilo bi svrsishodno da HDZ i HSLS koji obnašaju vlast na državnoj razini podrže refinanciranje, a temeljem pulskog modela čiju izgradnju nove bolnice država ukupno sufinancira sa 75%.

Poštovana oporbo HDZ, HSLS i HSS uvijek ima vremena za podršku gradnji nove zgrade Opće bolnice Bjelovar, ako nikada do sada pa ni danas na sjednici Županijske skupštine, onda nekada u budućnosti.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!