ODRICANJE Vijećnici se godinama odriču naknade u korist najmlađih

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ZRINSKI TOPOLOVAC – Djed Božićnjak svratio je ovih dana do Zrinskog Topolovca gdje je uvijek dobre mališane nagradio poklonima. U toj najmanjoj općini u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji mogu se pohvaliti s dobrim natalitetom pa je tako ove godine Djedica darivao čak 120 mališana. Djedu Božićnjaku u pomoć su doskočili i općinski vijećnici koji se zbog darivanja djece već godinama odriču svojih naknada. Proračunski iznos od 3 do 5 tisuća kuna varira, ovisno o broju djece, ističe načelnica Jasna Mikles Horvat.

– Tradicija darivanja djece u Zrinskom Topolovcu duga je kao starost naše općine. Davno na početku, vijećnici su se odrekli svoje naknade za rad u vijeću na korist naše djece. Mogu se pohvaliti da od početka darujemo svu djecu od godinu dana starosti pa zaključno s četvrtim razredom. Zbog epidemioloških mjera, ove godine nisu bile školske priredbe nego smo bez zadržavanja podijelili poklone. Mame su došle s djecom, slikali su se s Djedom Božićnjakom i ponijeli svojim kućama poklone – kaže Mikles Horvat.
Iako su crveno odijelo i bijela brada Djeda Božićnjaka djeci bili puno zanimljiviji od samih slatkih poklona, načelnica kao i svi općinski vijećnici sretni su što su djeca i ove godine uspjela osjetiti duh Božića. (D. Aleksić)

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!