POČELE PRIJAVE Kako se predbilježiti za cjepivo protiv koronavirusa?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U ordinacijama opće medicine započele su predbilježbe pacijenata za cijepljenje protiv koronavirusa. Na taj se način želi stvoriti baza kako bi liječnici bili spremni kad cijepljenje konačno krene. Prema posljednjim procjenama, to bi se trebalo dogoditi već u siječnju. S obzirom da su liječnici ovih dana zbog izvanredne epidemiološke situacije pod povećanim pritiskom, nekim su u susret izašle jedinice lokalne samouprave. Tako je u Ivanskoj predbilježbe na sebe preuzela tamošnja Općina.

-U samo nekoliko dana zaprimili smo stotinjak prijava. Riječ je uglavnom o starijim mještanima, no ima i mlađih ljudi. Oni su jako dobro informirani, dok dodatna pitanja imaju stariji. No, njima objasnimo kako će sve odgovore dobiti od svojih liječnika – pojašnjava Sanela Poljan iz ivanačke općine, dodajući kako se svi zainteresirani za cijepljenje i dalje mogu prijaviti na broj telefona 098 368 6917.

Tamošnja liječnica dr. Jadranka Ladović-Vučnik kaže kako im pomoć Općine u sastavljanju liste pacijenata za cijepljenje puno znači.

-Imamo samo preko 460 pacijenata koji su stariji od 65 godina, a gdje su svi ostali. Sami jednostavno ne bismo mogli obaviti taj posao. No, sigurno će za cijepljenje, uz one koji su se javili u općinu, biti i drugih pacijenata, koji se jave direktno nama – kaže dr. Ladović-Vučnik.

I u bjelovarskim ordinacijama u tijeku su prijave. Kako doznajemo od liječnice opće medicine, dr. Jelene Šigir-Majcan, riječ je uglavnom o starijim pacijentima i svi su već poprilično dobro upoznati s onim što cijepljenje sa sobom nosi.

-Pacijenti se i dalje mogu javiti, a postupak prijave je jednostavan. Dovoljno je da nazovu u ordinaciju te ostave svoje ime i prezime te broj telefona – kaže dr. Šigir-Majcan.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!