APSURDNO Nemaju niti metra vodovoda, tvrde da župan “ne da” dokumentaciju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ZRINSKI TOPOLOVAC – Zrinski Toplovac Općina je koja je posljednjih godina puno učinila po pitanju izgradnje infrastrukture. Ponajviše cesta i to onih u vlasništvu Općine. Sa županijskim cestama, situacija je znatno drugačija, a načelnica te Općine požalila se kako u njezinom mandatu Bjelovarsko – bilogorska županija nije obnovila niti jedan metar derutnih prometnica. Stanje s vodovodnom mrežom još je ozbiljnije. Naime, Općina Zrinski Topolovac danas nema niti jednog jedinog metra izgrađene vodovodne mreže. Još prije desetak godina, u vrijeme velikih suša, žitelji tog kraja, naročito poljoprivrednici, imali su velikih poteškoća zbog nestašice pitke vode. Žedna je bila stoka, a žitelji bez vode u svojim kućanstvima nisu imali primjereni standard življenja. Danas je stanje identično, tvrdi načelnica Mikles Horvat.
FOTO: FACEBOOK OPĆINA ZRINSKI TOOLOVAC: Načelnica Mikles Horvat požalila se kako od BBŽ nije dobila pomoć u izgradnji vodovodne, ali niti cestovne infrastrukture
-Dokumentacija je u vlasništvu županije. Neprestano smo pokušavali pregovorima doći do nje, trudili smo se sa županom pronaći zajednički jezik, no nismo uspjeli – potvrdila je načelnica Općine Zrinski Topolovac, Jasna Mikles Horvat i dodala kako im je plan, stoga, krenuti težim putem do svog cilja. Tako su ih savjetovali i iz nekih drugih ustanova.
-Pristupili smo projektiranju dokumentacije za vodovodnu mrežu ispočetka sami. Vjerujem da će taj način, u suradnji s Hrvatskim vodama, uroditi plodom. Oni su nas i potaknuli na to, jer ako nema suradnje s Bjelovarsko – bilogorskom županijom, nemamo drugog izbora već krenuti na drugi način. Iz Hrvatskih voda obećali su nam pomoć pa vjerujem da ćemo uspjeti – optimistična je načelnica koja je izrazila žaljenje što župan nema interesa niti primiti ju na razgovor jer, kako tvrdi, lakše joj je doći do svih ministara u Vladi nego do župana u čijoj se županiji nalazi Općina Zrinski Topolovac.
Kako bi se očitovali o ovim tvrdnjama, poslali smo upit u Bjelovarsko – bilogorsku županiju. Rečeno nam je kako će odgovor stići kroz nekoliko dana.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!