SDP BEZ PREDSJEDNKA Glavni odbor odlučuje o povjereniku za BBŽ

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Jedna od tema na sjednici Glavnog odbora SDP-a koja je zakazana za ovaj vikend je i situacija u županijskoj organizaciji SDP-a. Različita tumačenja aktualnog statusa Tihomira Jaića koji je na županijskom Predsjedništvu stranke u listopadu prvo podnio pa povukao ostavku na mjesto predsjednika županijske organizacije bit će tako razriješena na najvišoj razini. Djelomično već jest jer, potvrdio nam je glavni tajnik SDP-a Vedran Babić.

-Statutarna komisija SDP-a potvrdila je ostavku Tihomira Jaića na mjesto predsjednika Županijske organizacije, a unutar stranke je dogovoreno da v.d. predsjednika bude potpredsjednik organizacije Damir Đuran – kazao nam je Babić. Đuran će najvjerojatnije na Glavnom odboru, temeljem prijedloga nacionalnog Predsjedništva, biti imenovan povjerenikom za SDP Bjelovarsko-bilogorske županije te će voditi organizaciju do redovnih stranačkih izbora.

-Odmah nakon što je Tihomir Jaić dao neopozivu ostavku na Predsjednitvu u listopadu, članovi županijske organizacije su se dogovorili da ja budem v.d. predsjednika, a nakon razgovora s glavnim tajnikom Babićem i predsjednikom stranke Grbinom, da budem predložen za povjerenika do unutarstranačkih izbora koji trebaju biti održani nakon lokalnih izbora. S obzirom da se ja na unutarstranačkim izborima ne planiram kandidirati za predsjednika, složili smo se da je to najbolja opcija – kazao nam je Đuran.

Do komentara aktualne situacije pokušali smo doći i od Tihomira Jaića, no nije odgovarao na naše pozive.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!