VRIJEDNA DONACIJA Bolnica dobila tri uređaja za terapiju kisikom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Na temelju suradnje Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva zdravstva započela je primopredaja 70 uređaja za terapiju visokim protokom kisika koji će biti isporučeni u zdravstvene ustanove diljem Hrvatske. U koprivničku su Opću bolnicu stigla tri takva uređaja, što je značajna donacija za županijski zdravstveni sustav koji je svakodnevno na raspolaganju građanima u borbi s koronavirusom, ali i za sve druge zdravstvene potrebe.
Vrijedi naglasiti kako su ove ciljane donacije namijenjene zbrinjavanju pacijenata oboljelih od koronavirusa koji zahtijevaju intenzivno liječenje, odnosno na taj se način pomaže zdravstvenim djelatnicima u pružanju skrbi što većem broju pacijenata s poteškoćama u disanju.
Osiguravanjem adekvatne opreme želi se smanjiti pritisak na zdravstveni sustav koji je dodatno opterećen u vrijeme intenzivne lokalne transmisije koronavirusa, a kod uređaja za terapiju visokim protokom kisika posebno je značajna mogućnost odgađanja upotrebe funkcije respiratora kod pacijenata.
Iz Ministarstva zdravstva poručuju kako je distribucija uređaja definirana na temelju dobivenih podataka i potreba zdravstvenih ustanova na razini cijele Hrvatske, prema Odluci nacionalnog Stožera civilne zaštite.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!