ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA Proračun i novi kredit za bolnicu prošli i bez oporbe

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Jučer je održana 20. sjednica Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije elektronskim putem na kojoj je bilo 25 točaka dnevnog reda. Na sjednici Županijske skupštine s 24 glasa ZA vijećnika vladajuće koalicije i 12 suzdržanih glasova oporbe HDZ-a i HSLS-a donesen je Proračun Bjelovarsko-bilogorske županije za 2021. godinu vrijedan 911 milijuna kuna. Također, istim omjerom glasova na sjednici je prihvaćen i rebalans županijskog Proračuna za ovu godinu. Četiri oporbena vijećnika HSS-a nisu pristupili glasovanju ni po jednoj točci dnevnog reda.
Na jučerašnjoj sjednici Županijske skupštine dano je ovlaštenje ravnatelju Opće bolnice Bjelovar prim. Aliju Allouchu za potpisivanje ugovora o kreditu za izgradnju nove zgrade bolnice vrijednog 107 milijuna kuna čine je ujedno i zatvorena financijska konstrukcija za projekt izgradnje naše nove bolnice. Vijećnici vladajuće koalicije s 24 glasa ZA dali su ovlaštenje ravnatelju bolnice za potpis ugovora, dok je iz redova oporbe 11 vijećnika HDZ-a i HSLS-a bilo protiv, a jedan oporbeni vijećnik bio je suzdržan.
Što se tiče ostalih točaka dnevnog reda sve su prošle jednoglasno osim suzdržanog glasa po dvije toče dnevnog reda i to usvajanja izviješća o radu udruga umirovljenika s područja Bjelovarsko-bilogorske županije i usvajanju izviješća o radu udruga s područja županije gdje je bila suzdržana vijećnica stranke Glas.
Prihvaćanjem točaka dnevnog reda koje se tiču daljnje energetske obnove županijskih škola omogućeno je potpisivanje ugovora s izvođačima radova i to za: Područnu školu s pripadajućom školsko-sportskom dvoranom u Velikim Zdencima, još jednog objekta u sklopu Tehničke škole u Daruvaru, Područne škole u Dapcima, Područne škole u Doljanima, Osnovne škole u Đulovcu i Osnovne škole Vladimira Nazora u Daruvaru.
Također, vijećnici Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije dali su ovlaštenje i ravnateljici Glazbene škole Vatroslava Lisinskog Bjelovar za potpis ugovora s izvođačem radova što je posljednji korak uoči početka same gradnje nove glazbene škole u Bjelovaru.
Vijećnici su i bjelovarsko-bilogorskom županu Damiru Bajsu na primjeru ove godine kada je utrošeno pet milijuna kuna u borbi protiv pandemije koronavirusa dali ovlaštenje da ugovore s istom svrhom potpisuje i tijekom 2021. godine, također, u iznosu od pet milijuna kuna koliko je planirano u županijskom Proračunu.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!