BOŽIĆNICE Odlučili po prvi put darivati i svoje umirovljenike

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

PAKRAC – Žiteljima starije životne dobi s područja Grada Pakraca stižu lijepe vijesti i to iz Gradske uprave.
– Ovo je prva godina da smo odlučili podijeliti božićnice umirovljenicima. One su stvarno skromnog iznosa s obzirom na to da nismo uspjeli dobiti podatak s kojim mirovinama naši umirovljenici preživljavaju iz mjeseca u mjesec na području Pakraca. Nego smo uzeli jedan cenzus od 1500 kuna gdje će umirovljenici s najmanjom mirovinom dobiti 150 kuna božićnice – rekla je gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević.
Gradonačelnica je pojasnila kako im je cilj bio financijski podržati umirovljenike jer su oni skupina koja je u ovoj tekućoj godini najmanje bila zastupljena. Različite potpore dobila su djeca, školarci, studenti, zatim obrtnici, poduzetnici i gospodarstvenici, pa su htjeli i starijim žiteljima olakšati mjesec prosinac.
Gradonačelnica Anamarija Blažević
– Planiram i u sljedećoj godini nastaviti s tom praksom. Nadam se da ćemo tada imati neku bolju i realniju sliku mirovina na našem području – kaže Blažević.
Ono što je još važno napomenuti, umirovljenici koji se nisu javili za božićnicu, još uvijek to stignu učiniti.
– Pozivam umirovljenike s područja Pakraca da se jave na 034 411 080 u naš Odsjek za društvene djelatnosti. Neka se prijave i tamo će saznati sve detaljnije upute o načinu isplaćivanja božićnice – napominje Blažević.
Blažević je istaknula kako je ovakva odluka jednim dijelom donesena jer je državna politika od 2017. godine povoljnija za lokalne samouprave pa su naumili da dio tog novca moraju vratiti svojim žiteljima.
– Narasli su nam naši izvorni prihodi novim zakonom o financiranju. Jednostavno sam odlučila da je vrijeme da naši sugrađani iz Gradskog proračuna dobiju dio sredstava i da im kroz njihov porez vratimo dio tih sredstava. Stvarno smo obuhvatili širok spektar ljudi koji su dobili razne potpore, od djece do umirovljenika – ističe Blažević.
Ne sumnjamo da su i Pakračani zadovoljni tom odlukom vodstva Grada. S kojom kunom više u džepu, zasigurno će im i nadolazeći blagdani biti ljepši.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!