ČAROBNA ULICA Prodavači božićnih drvaca kažu kako se Bjelovarčani nikad nisu toliko cjenkali!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Kroz bjelovarsku ulicu Petra Zrinskog i ove se godine širi miris borova. Treći je dan prodaje, no prodavači već sada osjete manjak uobičajeno dobrog prometa. Manje kupaca znači i manje prodavača, no Koronagrinch ipak nije potpuno spriječio prodaju i kupnju ovog najpoznatijeg vjesnika Božića. Da zainteresiranih ima potvrdio je jedan od prodavača, Nikola Jelić, koji je za sada najviše prodao nordijske jele.
– Ljudi nam dolaze i vole se cjenkati, pogotovo sada u ovoj situaciji kada je svaka kuna važna. Primjerice, jela koja se prošle godine prodavala za 300 kuna, ove godine ide i za 150 kuna. Cijene su jako pale i samo je važno da se proda. Ostao nam je taj Božić i zaista je vrlo važno da se barem uz ta drvca on proslavi kako treba – kaže Jelić.
S manjom potražnjom, ali i prednosti cjenkanja složio se i Vlatko Vrabac.
– Ove godine je nešto manja potražnja, a najviše prodajem jelu i srebrnu smreku. Cijene su mi slične kao i prošle godine, ali je vidljivo slabija prodaja, barem je bila u prva tri dana, a za ostale dane ćemo vidjeti. To je tržnica, a cjenkanje je čar naše prodaje. Mi tražimo malo više, kupci daju malo manje, ali uvijek se nađemo na sredini. Moramo im malo popustiti – ističe Vrabac.
Čar prodaje u trenutno najmirisnijoj ulici trajat će sve do Badnjaka. Zato ako još niste, požurite po svoje idealno božićno drvce. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!