DOMAĆE Otvorena je Bilogorska košara s najboljim iz ovih krajeva

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Med, voće i povrće, sir, likere, meso, zimnicu i sokove isključivo bilogorskih proizvođača Bjelovarčani od danas mogu kupiti na jednom mjestu, u samom središtu grada u Strossmayerovoj ulici u trgovini Bilogorska košara istoimene braniteljsko-socijalne zadruge. Na njenim su policama proizvodi dvadeset poljoprivrednika čime se domaćim proizvodima daje pozornost koju i zaslužuju, poručeno je s otvorenja.

-Uvjeren sam da domaći proizvod može konkurirati vanjskima, domaći proizvod može biti i cjenovno prihvatljiv, a ne moramo ni govoriti koliko je on zdravstveno bolji, ali na tržištu mora imati šansu da uspije – naglasio je bjelovarski gradonačelnik, Dario Hrebak.

Tu su šansu bilogorski poljoprivrednici sada i dobili, a ne kane stati samo na Bjelovaru već se žele i širiti, ističe upravitelj Zadruge Dario Mustać.

-Planiramo se širiti i na Zagreb i na našu Slavoniju i na našu Dalmaciju. Cilj zadruge je povezati se i napraviti klaster između drugih zadruga – navodi Mustać.

U tome mogu računati i na potporu Ministarstva poljoprivrede, poručila je ministrica Marija Vučković .

-Po prvi put smo u Ministarstvu poljoprivrede, a u suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja formirali posebnu poziciju koja se odnosi na poticanje projekata poljoprivrednih zadruga hrvatskih branitelja – navodi Vučković.

Ona bjelovarska tu potporu planira koristiti jer svaki početak je težak, a potpora dobrodošla. Od Bjelovarčana, budućih kupaca ona ne bi trebala izostati jer kažu kako će svoju potrošačku košaricu rado napuniti upravo u Bilogorskoj košari.

-To je za svaku pohvalu i kupovat ću ondje sto posto jer i sada kupujem na tržnici domaće proizvode, kaže jedna Bjelovarčanka dok njen sugrađanin također ističe da će zaviriti u Bilogorsku košaru, ali i napominje da bi bilo dobro da u gradu ima više takvih trgovina. Za sada je jedna u srcu Bjelovara koja radnim danom radi od  9 do 17, a subotom od 8 do 12.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!