VOZILA ‘POD GASOM’ Gospođa napuhala 2,39 promila

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su u petak proveli preventivno-represivnu akciju u prometu na području cijele Bjelovarsko-bilogorske, koja je ciljano bila usmjerena na sankcioniranje prekršaje koje čine pješaci, ali i vozači u odnosu na pješake. Pritom je utvrđen ukupno 31 prekršaj, među kojima i 12 prekršaja pješaka koji su prelazili cestu izvan obilježenog pješačkog prijelaza i jedan prekršaj vozača koji nije propustio pješaka koji je stupio na obilježeni pješački prijelaz.

K tome, policija je za vikend nastavila s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu – alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela. Pritom su utvrdili 86 prekršaja i to dva prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, od kojih je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 2,39 g/kg izmjerena kod 40-godišnje vozačice osobnog automobila na području Bjelovara. Zabilježeno je i 25 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena u okolici Daruvara i  ona je iznosila 101 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 70 km/h, potom 25 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, jedan prekršaj nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom te 33 ostala prekršaja.

U navedenom razdoblju, na prometnicama naše Policijske uprave dogodilo se pet prometnih nesreća od kojih je jedna na području PPRP Bjelovar bila sa dvije lakše ozlijeđene osobe.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!